Predproljetna akcija završava za:
Sniženje završava za:
Ova akcija završava za:

Američka borovnica (Vaccinium corymbosum) – 2.5 godišnje sadnice

Šifra proizvoda: fsi-18

5,00 s PDV-om
3,80 s PDV-om

Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 3,30
Isporuka sadnica kreće za:

Na Vašoj adresi za 1-3 radna dana

PROLJEĆE NA GLEDAJOVO: Osim akcijskih cijena, kupovinom većih količina sadnica ostvarujete pravo na dodatnih 5% ili 10% popusta. 

Napomena:
Fotografije sadnica su informativne i predstavljaju prosječan primjerak sadnice. Visina i izgled same sadnice mogu varirati (ovisno o godišnjem dobu i razvijenosti sadnice).

Mogućnost dodatnog popusta Količina Popust
Sadnice - količinski popusti 10 - 19 5%
Sadnice - količinski popusti 20 + 10%

Preporučamo Vam i:

Vreće za sadnice
3,33 s PDV-om
Zatražite dodatne informacije
Sigurna kupovina | Mogućnost obročnog plaćanja
Mastercard
Maestro
Visa
Diners
Discover

Američka borovnica grmolika je trajnica plavo obojenih jestivih bobičastih plodova.

U našoj ponudi možete pronaći i sibirske borovnice sorti Amur i Altaj, ružičaste Pinkberry borovnice, te mongolske borovnice.

Opis

Američka borovnica za optimalan uzgoj zahtjeva dobro drenirana, rastresita i vlažna, izrazito kisela zemljišta (pH vrijednost 3,5 do 5,2). Američka borovnica zahtjeva stalnu i dostatnu vlagu, ali treba izbjegavati sadnju u zemljišta s visokim podzemnim vodama ili mjestima gdje se zadržava stajaća voda. Vole veći sadržaj humusa u laganijim tlima. Sadnice su zdrave i vrlo lijepo razvijene s izrazito razvijenom korijenovom balom vegetativno razmnožavane. Sadnice dolaze u C2 teglama.

Američka borovnica – dostupne sorte:

Bluecrop:

Produktivna sorta koja s rodom kreće u sredini sezone (krajem lipnja, početkom srpnja). Blue Crop je samo oplodna sorta ali ju je potrebno pariti s partner voćkom kako bi davala dobre rezultate. Vrlo je cijenjena zbog svoj otpornosti na niske temperature. Rađa vrlo dobro ako joj se pruži adekvatna njega. Naraste do 1.5 m u visinu i otprilike toliko u širinu. Kao i svaka druga sorta borovnice „Bluecrop“ zahtjeva tla kisele reakcije. Pozicija za sadnju bi trebala biti dobro osunčana.
Plodovi „Bluecropa“ su srednje veličine, lijepe voštano plave boje s visokim postotkom šećera.

Duke:

Najrasprostranjenija je sorta u komercijalnom uzgoju. Kako vani tako i u Hrvatskoj. Visoka produktivnost, ukusni i pravilni plodovi lijepe boje glavni su razlog popularnosti ove sorte. Duke je sorta koja kasno cvijeta ali zori rano u odnosu na druge sorte borovnica. Kao i ostale sorte borovnica, krasi ju dugovječnost. Jedan grm borovnice doživi i do 50 godina. U visinu naraste do 1.5 m a u širinu cca. do 2 metra. Plodovi su srednje veličine, pravilni, svijetlo plavih tonova.
Borovnica Duke nije samo oplodna te ju je potrebno spariti s još jednim grmom borovnice kako bi davala lijepe i ukusne plodove.
Preporučamo spariti s kasnijom sortom kako bi konstantno imali plodove tijekom sezone.

Američka borovnica

Američke borovnice sadrže jednu od najviših razina antioksidansa među najčešće konzumiranim voćem i povrćem. To se obično naziva ORAC rezultatom. Izuzetno su bogate prirodnim biljnim spojevima zvanim fitokemikalije kao što su elaginska kiselina i antocijanidini. Ove fitokemikalije odgovorne su za plavu, indigo i crvenu boju bobica.

Fitokemikalije u borovnicama su opsežno istražene zbog svojih zaštitnih svojstava, što pomaže tijelu u borbi protiv dugog popisa bolesti.

1. Mogu pomoći u prevenciji srčanih bolesti

Istraživanja su pokazala da antocijanidini, koji se nalaze u bobičastom voću, mogu podržati kardiovaskularni sustav. Čini se da to čine tako što podržavaju zdravlje krvnih žila i smanjuju ukočenost arterija koja je povezana sa starenjem.

3. Mogu pomoći u regulaciji šećera u krvi

Borovnice imaju nizak sadržaj šećera i dobar izvor vlakana, zbog čega imaju nizak glikemijski indeks (GI). To, zajedno s visokim sadržajem flavonoida, može pomoći u poboljšanju osjetljivosti na inzulin što je važno za upravljanje razinom šećera u krvi.

4. Mogu pomoći u održavanju zdravlja očiju

Redovito uključivanje borovnica u vašu prehranu može poboljšati vid i zaštititi se od makularne degeneracije povezane s dobi. Smatra se da je to zahvaljujući poboljšanom dotoku krvi i kisika u oči te antioksidativnoj zaštiti koja može pomoći u smanjenju vjerojatnosti katarakte i degeneracije makule.

5. Mogu ublažiti gastrointestinalne probleme

Tradicionalna medicina sugerira da borovnice mogu biti koristan lijek i za gastrointestinalna stanja i za infekcije mokraćnog sustava.

Dodatne informacije

Sorta

Chandler, Duke, Patriot, Bluecrop, Early Blue

Dostava

Na Vašoj adresi za 1-3 radna dana

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

To top