Sniženje završava za:
Ova akcija završava za:

Japanski javor, crveni (Acer Palmatum) Atropurpureum – sadnice

Šifra proizvoda: fsi-27

26,41 s PDV-om

Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 18,49

Na Vašoj adresi za 1-2 radna dana

Fotografije sadnica su informativne i predstavljaju prosječan primjerak sadnice. Visina i izgled same sadnice mogu varirati (ovisno o godišnjem dobu i razvijenosti sadnice).

Nema na zalihi

Sigurna kupovina | Mogućnost obročnog plaćanja
Mastercard
Maestro
Visa
Diners
Discover

Visina sadnice: 60-70 cm

Ukrasno drveće japanski crveni javor. Japanski javor je biljka koja cijelu godinu može pružiti vizualni užitak, zahvaljujući svom atraktivnom izgledu. Njegovi listovi mijenjaju boju u najfinije nijanse, postepeno od ruba lista ili krošnje. To se događa kroz kasno ljeto i jesen. Japanski javor je cijenjen zbog mladih izdanaka, koji su grimizne ili svijetlozelene boje. Sadnice su zdrave i spremne za presađivanje. Sadnice šaljemo na Vašu adresu idući radni dan nakon narudžbe.

SKU: fsi-27 Kategorije: , , , Oznaka:

Opis

Japanski javor (Acer palmatum) opis

Acer palmatum, obično poznat kao japanski javor, dlančasti javor, ili glatki japanski javor, vrsta je drvenaste biljke porijeklom iz Japana, Koreje, Kine, istočne Mongolije i jugoistočne Rusije.  Odabrano je mnogo različitih sorti ovog javora koji se uzgajaju širom svijeta zbog velike raznolikosti atraktivnih oblika, oblika lišća i spektakularnih boja. Japanski javor ukrasno je listopadno drvo koje ćete sa zadovoljstvom istaknuti u svom vrtu, zbog njegovog bogatstva boja i oblika. Japanski javori najčešće se koriste na središnjim mjestima u vrtu gdje povisuju vizualnu kvalitetu prostora. U svom prirodnom staništu većina sorti preferira djelomičnu hladovinu, posebno u vrućim klimatskim uvjetima, ali će rasti i u jakoj sjeni. Mnoge sorte japanskog javora uspješno se uzgajaju u kontejnerima. Drveće je sklono odumiranju tijekom sušnih razdoblja i preferira dosljedne vodene uvjete, starija stabla manje su sklona odumiranju zbog suše. Ako prostor nije ograničenje, nije potrebno obrezivanje, osim uklanjanja mrtvih grana. Neki uzgajivači radije umjetno oblikuju svoja stabla ili prorjeđuju unutarnje grane kako bi bolje izložili graciozne glavne grane.

Japanski javor (Acer palmatum) uzgoj i održavanje

Japanski javori voli tlo bogato hranjivim tvarima, umjerene vlažnosti. Najidealniji položaj mu je polusijena, ali podnjeti će i punu izloženost suncu ili sijenu.

Kako se brinuti o japanskom javoru?

  • Sadnice neka budu vlažne i u hladovini sve do sadnje.
  • Priprema tla organskim tvarima je važna, pogotovo ako je tlo glinovito.
  • Malčirajte tlo nekih 20cm nakon sadnje kako biste smanjili potrebu za čestim zalijevanjem i zaštitili plitko korijenje.
  • Obrezivanje novozasađenih stabala svedite na minimum.
  • Nemojte gnijiti tek posađena stabla sve do iduće sezone.
  • Stabla probajte posaditi tako da ujutro imaju sunce, a u popodnevnim satima hladovinu.

Koliko ćesto treba zaljevati japanski javor?

Zalijevanje dva puta dnevno u vrućim razdobljima je neophodno.

Kada se obrezuje japanski javor?

Japanski javor obrezuje se kad drvo miruje, tako da bi idealni period bio između prosinca i veljače. Obavezno obrezujte do pupoljka (neposredno iznad). U slučaju da iznad pupoljka ostavite višak drveta taj dio bi mogao oboljeti.

Može li se japanski javor saditi u žardinjerama?

Ako Vaše tlo iz nekog razloga ne odgovara japanskim javorima, može ih se bez problema uzgajati i u žardinjerama.

Zašto moj japanski javor odumire?

Lišće koje rumeni na rubovima, uvija se, skuplja se i ponekad umire čest je problem japanskih javorova, posebno onih s pernatim, bljeđim ili šarenijim lišćem. Uzrok može biti mraz, hladnoća, vjetrovi koji suše, suho ili mokro tlo i sunce.

Da li japanski javori “podnose” sunce?

Zbog svoje ljepote japanske javore se najčešće sadi kao centralnu biljku, no međutim za njih je najbolje da su na mjestu gdje ujutro mogu imati sunce, a tokom popodnevnih vrućina hlad. Isto tako lišće mu nemojte vlažiti po najvećem suncu.

Zašto je mojem crvenom japanskom javoru pozelenilo lišće?

Neke sorte zadržavaju crvenu boju bolje od drugih. Za crvenolisne japanske javore je uobičajeno da u proljeće imaju crveno lišće koje ljeti obično pozeleni. Prejako sunce ili previše sjene može prouzrokovati promjenu boje.

Dodatne informacije

Dostava

Na Vašoj adresi za 1-2 radna dana

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

To top