Ponuda traje još:
Black Friday traje još:

Japanski javor Atropurpureum (Acer palmatum ‘Atropurpureum’) 1-godišnje sadnice

Šifra proizvoda: fsi-3172

8,99 (67,74 kn) s PDV-om

Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 8,09 (60,95 kn)

Na Vašoj adresi za 1-3 radna dana

Na zalihi

Zatražite dodatne informacije
Sigurna kupovina | Mogućnost obročnog plaćanja
Mastercard
Maestro
Visa
Diners
Discover

Acer palmatum Atropurpureum ili dlanolisni japanski javor je ukrasno, listopadno drvo koje zaslužuje najistaknutije mjesto u vrtu. Izrazita varijabilnost vrste i dugogodišnji hortikulturalni rad rezultirali su ogromnom raznolikošću te bogatstvom boja i oblika, među kojima je i kuglasti crveni javor.

Najpopularniji kultivari su s crvenom bojom lista ili prošaranim listom te perjasti i patuljasti varijeteti.

 

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: fsi-3172 Kategorije: , , , Oznaka:

Opis

Japanski javor Atropurpureum

Japanski javor nisko je listopadno stablo visine 2-3 metra čija je glavna karakteristika tamno crvena boja listova. Prekrasna je dekorativna biljka koja je najzastupljenija u manjim vrtovima i okućnicama zbog svog nevelikog rasta i iznimne estetske vrijednosti.

Voli umjereno hladnu klimu, najbolje uspjeva na prostorima s godišnjim oscilacijama od 30 stupnjeva ljeti do -10 stupnjeva zimi, ali može tolerirati i niže i i više temperature. Kod visokog postotka vlage u zraku najviše prosperiraju prekrasni crveni listovi, a voli potpuno do polusjenovita mjesta.

Kako listovi, tako i čitava biljka, japanski javor voli vlagu, a trebalo bi izbjegavati sadnju na mjestima gdje može biti izložen jakim utjecajima vjetra kako bi se izbjeglo lomljenje delikatnih grana.

Dodatne informacije

Dostava

Na Vašoj adresi za 1-3 radna dana

To top