%
Sniženje završava za:
Ova akcija završava za:

Lovor višnja (PRUNUS LAUROCERASUS) Goris Gold

Šifra proizvoda: fsi-28-1

Najniža cijena: 3,19 s PDV-omBlack Friday cijena: 2,79 s PDV-om

Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 1,95

Na Vašoj adresi za 1-2 radna dana

Fotografije sadnica su informativne i predstavljaju prosječan primjerak sadnice. Visina i izgled same sadnice mogu varirati (ovisno o godišnjem dobu i razvijenosti sadnice).

Nema na zalihi

Sigurna kupovina | Mogućnost obročnog plaćanja
Mastercard
Maestro
Visa
Diners
Discover

VISINA SADNICA CCA: 40CM

Lovor-višnja je brzo rastući zimzeleni grm sa prekrasnim sjajno zelenim gustim listovima. Vrlo dobro podnosi orezivanje te uspijeva u sjeni iako joj više odgovaraju sunčani položaji što je čini jednim od najčešćih odabira za živu ogradu.

Opis

Cvate krajem proljeća bijelim cvjetićima skupljenim u uspravne grozdove, nakon čega donosi plodove u obliku crnih bobica. Ukoliko se ne oblikuje može narasti i preko 3 metra visine. Sadi se u razmacima od 30 do 40cm. Mlade biljke treba orezivati u širinu i visinu kako bi se potaknulo grananje. Na taj način postižemo gustoću pogodnu za živu ogradu. Preporučuje se orezivanje u ožujku i lipnju tako da svako orezivanje bude za pet do deset centimetara veće od prethodnog. Nakon postizanja željene visine redovitim orezivanjem u svibnju nakon cvatnje te još jednom u rujnu održavajte željenu visinu i oblik.

Ova je vrsta otporna na niske temperature do -20 ° C. Daje vrlo mirisne sitne cvjetove koji su snažna atrakcija za leptire i pčele. Nakon cvatnje na red dolaze crne bobice koje ptice jako vole. U proljeće mladi izbojci pokazuju se svijetlim svijetlozelenim lišćem, a na jesen biljka poprima lijepu bakreno brončanu boju.

Dodatne informacije

Dostava

Na Vašoj adresi za 1-2 radna dana

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

To top