Pinkberry – ružičasta borovnica

Šifra proizvoda: fsi-2697

5,50 (41,44 kn) s PDV-om

Isporuka sadnica kreće za:

Na Vašoj adresi za 1-2 radna dana

Na zalihi (može se naručiti po isteku zaliha)

Zatražite dodatne informacije
Sigurna kupovina | Mogućnost obročnog plaćanja
Mastercard
Maestro
Visa
Diners
Discover

KUPOVINOM 20 SADNICA, 1 SADNICA DOLAZI GRATIS

Ružičasta borovnica sorte Pinkberry je vrsta borovnice, ružičaste boje zrelog ploda, razvijena 2000-ih u SAD-u. Grm je osrednje bujnosti, uspravnijeg rasta u odnosu na običnu borovnicu, grane se brže razvijaju. Sadnice ružičaste borovnice vole umjereno teška, ilovasta ili pjeskovita, kisela tla (pH reakcije 3,5-4,0), bogata organskim tvarima i dobro drenirana.

Prosječno postigne do 1-1,5 m visine i 0,9-1,3 m širine. Listopadna je vrsta. Lišće je izrazito šiljasto, eliptičnog oblika, tamnije zelene boje, koja ujesen prelazi u svijetlije narančastu i grimizno crvenu. Cvjetovi su blijedo ružičaste boje, zvonolikog oblika. Cvjetanje se odvija tijekom 4. i 5.mjeseca, a dozrijevanje tijekom 8. i 9.mjeseca.

 

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: fsi-2697 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Ružićasta borovnica može se konzumirati u svježem stanju, kuhati, peći, koristiti u izradi kolača, slastica, napitaka, poslužiti kao ukras. Odgovara mu uzgoj na polusjenovitim ili sunčanim pozicijama. Što se tiče tla, odgovara joj umjereno teško, ilovasto ili pjeskovito, svijetlo, kiselo (pH reakcije 3,5-4,0), bogato organskom tvari, dobro drenirano. Pinkberry uglavnom počinje plodonositi, u 4.-5. godini života, a puni prinos i maksimalan rast postiže u 7-10. godini. Prosječan prinos po jednom grmu iznosi 1,3-1,4 kg godišnje. Samooplodan je, ali visok prinos i dobru kvalitetu ploda postiže kad je u blizini druge Pinkberry sorte ili sorte borovnice “zečje oko”, koje djeluje kao sorta oprašivač.

Pokazalo se da tijekom zime podnosi do -23, -24 °C, ali moguće je da podnosi i niže temperature. Preporuča se gnojidbu obaviti jednom godišnje, u rano proljeće. Rezidba se prvenstveno radi zbog pomlađivanja starijih biljaka, najbolje ju je obavljati ujesen, poslije berbe plodova.

Dodatne informacije

Dostava

Na Vašoj adresi za 1-2 radna dana

Posebna ponuda

20 + 1  GRATIS


Plastenici


Kolica, sjedala, radni jastuci za vrt


Agrotekstili


Alati za vrt


Komposteri

To top