Sniženje završava za:
Ova akcija završava za:

Sadnice aronija (Aronia Melanocarpa Nero) – 5-godišnje

Šifra proizvoda: fsi-35

6,00 s PDV-om 5,10 s PDV-om

Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 5,10
Isporuka sadnica kreće za:

Na Vašoj adresi kroz 1 do 2 radnih dana

PROLJEĆE NA GLEDAJOVO: Osim akcijskih cijena, kupovinom većih količina sadnica ostvarujete pravo na dodatnih 5% ili 10% popusta. 

Napomena:
Fotografije sadnica su informativne i predstavljaju prosječan primjerak sadnice. Visina i izgled same sadnice mogu varirati (ovisno o godišnjem dobu i razvijenosti sadnice).

Nema na zalihi

Sigurna kupovina | Mogućnost obročnog plaćanja
Mastercard
Maestro
Visa
Diners
Discover

Aronija (Aronia Melanocarpa Nero)

Petogodišnje sadnice aronije (Aronia Melanocarpa Nero) su visoko kvalitetne biljke koje se mogu koristiti u vrtlarstvu ili kao izvor hranjivih tvari.

Opis

Aronija (Aronia Melanocarpa Nero)

Ova biljka, također poznata kao crna aronija, potječe iz istočne Amerike i Kanade, ali se sada uzgaja i u drugim dijelovima svijeta, uključujući Hrvatsku. Aronia Melanocarpa Nero je višegodišnja biljka koja uz pravilnu njega može davati plodove i do 30 godina. Sadnice aronija nemaju prevelikih zahtjeva prema tlu, te se mogu uzgajati i na siromašnijim tlima, a optimalna količina vode potrebna za uzgoj sadnica aronije iznosi od 500 do 700 mm godišnje.

SADNICE ARONIJE: dobrobiti konzumiranja su brojne.

Plodovi Aronia Nelanocarpa Nero su bogati antioksidansima, vitaminom C i drugim hranjivim tvarima. Oni mogu pomoći u jačanju imunološkog sustava, smanjenju upala i krvnog tlaka te ublažavanju simptoma dijabetesa. Također se smatraju korisnim u prevenciji raznih bolesti srca i krvnih žila te u borbi protiv raka.

Sve petogodišnje sadnice Aronie Melanocarpa Nero koje prodajemo pažljivo su zapakirane da bi došle neoštećene do naših kupaca. Ove sadnice su zdrave i snažne, a nakon što se zasade, brzo se prilagođavaju i rastu dobro u većini tla i klimatskih uvjeta. Preporučuje se sadnja u proljeće ili jesen, a sadnice se mogu koristiti za uzgoj biljaka u vrtnim gredicama, živicama ili kao samostalni grmovi. S obzirom na njihove brojne zdravstvene koristi i lakoću uzgoja, petogodišnje sadnice Aronia Melanocarpa Nero su izvrsna opcija za sve koji traže visoko kvalitetne biljke koje će se dobro prilagoditi u gotovo bilo kojem vrtu.

Riječ je sorti koja se ističe svojim izuzetno visokim sadržajem antioksidanata i brojnim zdravstvenim koristima.

Zdravstvene prednosti Aronije Melanocarpa Nero:

 1. Bogatstvo Antioksidanata: Aronija Melanocarpa Nero je izuzetno bogata antioksidativnim spojevima, uključujući antocijane, flavonoide i vitamine C i E. Ovi antioksidanti pomažu u zaštiti tijela od slobodnih radikala i oksidativnog stresa.
 2. Poticanje Imunološkog Sustava: Visok udio vitamina C u ovoj aroniji jača imunološki sustav, pomažući tijelu da se bori protiv infekcija i bolesti.
 3. Regulacija Krvnog tlaka: Fitokemikalije prisutne u Aroniji Melanocarpa Nero mogu pomoći u stabilizaciji krvnog tlaka, smanjujući rizik od hipertenzije.
 4. Potpora Zdravlju Srca: Redovita konzumacija aronije može doprinijeti smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti zbog svoje sposobnosti poboljšanja cirkulacije i smanjenja razine kolesterola.
 5. Poboljšana Probava: Vlakna i fitonutrijenti prisutni u aroniji potiču zdravu probavu, pomažući u održavanju pravilne funkcije crijeva.

Ključni uvjeti koje zahtijeva aronija Aronija Melanocarpa Nero:

 1. Klimatski Uvjeti:
  • Hladno Tolerantna: Aronija je vrlo otporna na niske temperature i može izdržati i vrlo hladne zimske uvjete, što je čini prikladnom za uzgoj u širokom rasponu klimatskih zona.
  • Svjetlo i Sunce: Aronija preferira puno sunce, ali također dobro podnosi djelomičnu sjenu.
 2. Tlo:
  • Dobro Drenirano Tlo: Aronija preferira dobro drenirano tlo koje omogućava vodi da slobodno otječe, izbjegavajući stajaću vodu oko korijena biljke.
  • Kiselost Tla: najbolje se razvija u blago kiselom tlu s pH vrijednošću između 5,0 i 7,0.
 3. Vlažnost Tla:
  • Umjereno Vlažno Tlo: Biljka preferira umjereno vlažno tlo, ali je otporna na kratke sušne periode nakon što je uspostavljena.
 4. Prostor:
  • Razmak Sadnje: Preporučuje se razmak od oko 1,5 do 2 metra između biljaka kako bi svaka biljka imala dovoljno prostora za rast.
 5. Oprašivanje:
  • samooplodna je biljka, što znači da može proizvoditi plodove iako nema drugih aronija biljaka u blizini. Međutim, prisutnost drugih biljaka iste vrste može povećati prinose.

Kako uživati u Aroniji Melanocarpa Nero:

Aronija Melanocarpa Nero može se konzumirati svježa, ali također se koristi za pripremu sokova, džemova, čajeva i dodataka prehrani. Dodavanjem ove superhrane u svoju prehranu, možete doživjeti sve prednosti koje pruža.

Dodatne informacije

Težina 0,4 kg
Vrijeme isporuke

1 do 2

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

To top