Sniženje završava za:
Ova akcija završava za:

Sadnice ginko (Ginkgo biloba L.) – trogodišnje

Šifra proizvoda: fsi-3179

20,00 s PDV-om

Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 14,00

Na Vašoj adresi za 1-2 radna dana

Fotografije sadnica su informativne i predstavljaju prosječan primjerak sadnice. Visina i izgled same sadnice mogu varirati (ovisno o godišnjem dobu i razvijenosti sadnice).

Nema na zalihi

Sigurna kupovina | Mogućnost obročnog plaćanja
Mastercard
Maestro
Visa
Diners
Discover

Ginko se smatra jednim od najdugovječnijih stabala na Zemlji. Smatra se da je u Kini rastao prije više od 270 milijuna godina.

Opis

Što se dugovječnosti tiče, jedno stablo može preživjeti i preko tisuću godina, dok se najstariji primjerak nalazi u Koreji. U Europu je stigao tek početkom 18.-og stoljeća, ali se veoma uspješno prilagodio novom podneblju.

Trogodišnje sadnice ginka dolaze u tegli sa humusom.

Ginko

Ginko je biljka poznata od davnina po svojim ljekovitim svojstvima. Danas se naveliko uzgaja u farmaceutske svrhe i proizvodnju lijekova. Malo je poznato da se njegovi listovi mogu koristiti i u kulinarstvu.

Spada u porodicu ginkovki, odnosno Ginkgoaceae. Stablo može naraste do veoma visokih 35 metara visine, te do 9 metara u širinu. Promjer debla kod starijih primjeraka može doseći i do 2 metra. Karakteristični lepezasti listovi ginka čiji je čaj dobar za pamćenje prepoznatljivi su čak i laicima.

Izrazito je zahvalan za sadnju u razne vrste tla. Kako se radi o listopadnom stablu, faza mirovanja započinje ujesen, a nerijetko se zna desiti da svo požutjelo lišće odbaci sa stabla u jednom mahu. U vrtu će veoma lijepo izgledati, ako se uz njega posadi crveni javor koji će svojim lišćem stvarati savršeni kontrast.

Dodatne informacije

Težina 0,4 kg
Dostava

Na Vašoj adresi za 1-2 radna dana

Vrsta spremnika

Goli korijen, U tegli

Posebna ponuda

20 + 1 GRATIS

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

To top