Sniženje završava za:
Ova akcija završava za:

Sadnice jabuka (Pyrus malus L.) – 12 sorti

Šifra proizvoda: fsi-3214

9,00 s PDV-om
8,00 s PDV-om

Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 7,55

2-3 radna dana

PROLJEĆE NA GLEDAJOVO: Osim akcijskih cijena, kupovinom većih količina sadnica ostvarujete pravo na dodatnih 5% ili 10% popusta. 

Napomena:
Fotografije sadnica su informativne i predstavljaju prosječan primjerak sadnice. Visina i izgled same sadnice mogu varirati (ovisno o godišnjem dobu i razvijenosti sadnice).

Mogućnost dodatnog popusta Količina Popust
Sadnice - količinski popusti 10 - 19 5%
Sadnice - količinski popusti 20 + 10%
Sigurna kupovina | Mogućnost obročnog plaćanja
Mastercard
Maestro
Visa
Diners
Discover

Uzgoj sadnice jabuka može biti iznimno nagradna aktivnost, pružajući ne samo ukusne plodove, već i dodajući estetsku vrijednost vašem vrtu. Da biste osigurali uspješan rast i obilan prinos, ključno je posvetiti pažnju nekoliko važnih aspekata uzgoja i njege.

Zatražite dodatne informacije

Opis

Za što bolji prinos i uzgoj sadnice jabuka bitni su sljedeći elementi:

1. Odabir Lokacije

Jabuke preferiraju sunčane, dobro drenirane lokacije. Za optimalan rast i razvoj, važno je osigurati najmanje 6 sati direktne sunčeve svjetlosti dnevno. Izbjegavajte lokacije gdje se voda zadržava ili gdje su biljke izložene jakim vjetrovima.

2. Tlo

Idealno tlo za sadnju jabuka je bogato hranjivim tvarima, s dobrom drenažom i blago kiselom do neutralnom pH vrijednošću (6.0-7.0). Prije sadnje, obogatite tlo kompostom ili stajskim gnojem da poboljšate njegovu strukturu i plodnost.

3. Sadnja

Sadnice jabuka treba saditi u rano proljeće, čim se tlo može obraditi. Razmak između sadnica ovisi o sorti i načinu uzgoja, ali općenito se preporučuje razmak od 3-5 metara kako bi se osiguralo dovoljno prostora za rast i razvoj.

4. Zalijevanje

Mlade sadnice jabuka zahtijevaju redovito zalijevanje, posebno tijekom sušnih perioda. Održavajte tlo vlažnim, ali ne pretjerujte s vodom da ne dođe do truljenja korijena.

5. Orezivanje

Redovito orezivanje je ključno za održavanje zdravlja i produktivnosti vaših jabuka. Orezivanje se obično provodi zimi dok je stablo u mirovanju, uklanjajući suhe, bolesne ili preklapajuće grane, kao i one koje rastu prema unutra, radi bolje cirkulacije zraka i sunčeve svjetlosti.

6. Zaštita

Zaštita od štetnika i bolesti ključna je za zdravlje vaših jabuka. Redovito pregledavajte svoje stabla i primjenjujte odgovarajuće organske ili kemijske tretmane prema potrebi. Mreže protiv ptica mogu spriječiti oštećenja ploda.

7. Malčiranje

Malčiranje oko baze stabla može pomoći u očuvanju vlage, suzbijanju korova i zaštiti korijena tijekom ekstremnih temperatura. Koristite organski materijal kao što je slama, sječena trava ili kompost.

Slijedeći ove korake, možete stvoriti idealne uvjete za rast i razvoj vaših jabuka, osiguravajući bogate i ukusne plodove za uživanje u godinama koje dolaze.

Sve sadnice iz naše ponude možete vidjeti na ovom linku.

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Sorte

Gala, Gloster, Lobo, Ligol, Maslina Zolta, Siva Renata, Zlatna Renata, Prvak, Kostela, Piros, Obična Antonovka

Dostava

2-3 radna dana

To top