Sadnice maslina oblica (Olea europea L.)

Šifra proizvoda: fsi-3186

13,50 (101,72 kn) s PDV-om

Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 12,15 (91,54 kn)

Na Vašoj adresi za 1-2 radna dana

Zatražite dodatne informacije
Sigurna kupovina | Mogućnost obročnog plaćanja
Mastercard
Maestro
Visa
Diners
Discover

Maslina oblica smatra se autohtonom dalmatinskom sortom, a popularnost je stekla zahvaljujući otpornosti na nepovoljne klimatske uvjete i kvalitetu tla. Pokazala se izdržljivom kako na buri tako i rastući na kamenitim tlima naših otoka i priobalnog područja. Teško će doći do samooplodnje, te je uz oblicu potrebno zasaditi i oprašivače poput piculje, drobnice ili drugih.

Sadnice masline oblice dolaze u tegli sa humusom, a prosječne su visine od oko 1,5 metra.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: fsi-3186 Kategorije: , , , Oznake: ,

Opis

Maslina je biljka uljarica poznata od davnina kako po svojim ljekovitim svojstvima tako i prisutnosti u kulinarstvu. Nekada je maslinovo ulje predstavljalo valutu plaćanja.

Spada u porodicu Oleaceae kao i forzicija, jasmin, jorgovan i kalina. Može naraste do visokih 13 metara, a reprezentativne primjerke te veličine i do 2000 godina starosti možete posjetiti u pitoresknom Lunu – najsjevernijem mjestu na otoku Pagu.

Maslina oblica cvate u travnju i svibnju, a vole ih i pčele. Plodovi masline sakupljaju se ujesen – u rujnu i listopadu. Najprepoznatljivije je to i najopjevanije dalmatinsko stablo,  a ulje njenih plodova poznato je svojom kvalitetom po cijelom svijetu. Najviše koristi maslinova ulja postignut ćete konzumacijom ulja, a najbolje je sirovo u salatama, posebice u kombinaciji sa sokom limuna.

Dodatne informacije

Težina 0,4 kg
Dostava

Na Vašoj adresi za 1-2 radna dana

Vrsta spremnika

Goli korijen, U tegli

Posebna ponuda

20 + 1 GRATIS

To top