Sadnice sibirski kivi (Actinidia argutae)

Šifra proizvoda: 3178

9,00 (67,81 kn) s PDV-om 8,10 (61,03 kn) s PDV-om

Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 8,10 (61,03 kn)

Na Vašoj adresi za 1-2 radna dana

Zatražite dodatne informacije
Sigurna kupovina | Mogućnost obročnog plaćanja
Mastercard
Maestro
Visa
Diners
Discover

Sadnice mini kivija u prosjeku su visine oko 50 cm sa mogućim odstupanjima.

Sibirski kivi, odnosno njegovi plodovi bogati su C vitaminom, ali za razliku od svog većeg brata kod ove vrste je značajnije veća količina fruktoze i biljnih vlakana. Sadrži i nezanemarive količine vitamina K i B kompleksa, kalija, te manje koncentracije E vitamina i magnezija.

Koriste se svježi plodovi za jelo i u proizvodnji kolača i slastica.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 3178 Kategorije: , , , Oznake: ,

Opis

Sibirski kivi za razliku od svog većeg brata kivija puno bolje podnosi zimske uvjete i niske temperature. U stanju mirovanja prije kretanja vegetacije može izdržati temperature i do -30 celzijevih stupnjeva. Tokom cvatnje rani mu mrazevi neće naškoditi, ali su osjetljivi za vrijeme porasta mladica, i ako u tom razdoblju dođe do kasnog mraza mogle bi se mladice i pripadajući pupovi smrznuti.

Ova vrsta ima manje plodove ali su slađi i glatki te ih se može jesti bez prethodnog guljenja. U rod ulazi nakon prve 3-4 godine.

Sibirski kivi potrebno je obilno zalijevati na dobro dreniranom tlu jer uslijed suše mogu otpasti plodovi, a ako tlo nije dobro drenirano stajaća voda će ugušiti korijen.

Također mu je potreban oslonac za rast kao i kod veće verzije i također se radi o dvodomnoj biljci. Potrebna je jedna muška biljka na 6 ženskih, premda postoje i samooplodne ženske biljke. Muška biljka običnog kivija također će poslužiti za sibirske sorte.

Dodatne informacije

Težina 0,4 kg
Dostava

Na Vašoj adresi za 1-2 radna dana

Vrsta spremnika

Goli korijen, U tegli

Posebna ponuda

20 + 1 GRATIS

To top