Sniženje završava za:
Ova akcija završava za:

Tuja (Thuja Occidentalis Columna)

Šifra proizvoda: fsi-2829

5,70 s PDV-om

Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 3,85
Isporuka sadnica kreće za:

Na Vašoj adresi za 4-5 radna dana

Fotografije sadnica su informativne i predstavljaju prosječan primjerak sadnice. Visina i izgled same sadnice mogu varirati (ovisno o godišnjem dobu i razvijenosti sadnice).

Na zalihi

Zatražite dodatne informacije
Sigurna kupovina | Mogućnost obročnog plaćanja
Mastercard
Maestro
Visa
Diners
Discover

Sadnice Thuje occidentalis columne dolaze u C2 teglama. Jedna od najbrže rastućih zapadnih tuja. Može narasti i do 7-8 m u prvih 10 godina. Ima više vrhova pa je poželjno redovno orezivanje kada biljka dostigne željenu visinu. Godišnji prirast ove biljke, kada su joj omogućeni povoljni uvjeti (redovno zalijevanje, prihrana, okopavanje) može biti i 50 cm. Vrlo je otporna vrsta, a najveća primjena joj je za formiranje živih ograda i vjetrozaštitnih pojaseva.

Opis

Thuja occidentalis columna vitko je zimzeleno stablo gusto popunjene piramidalne strukture. Pripada porodici čempresa. Dugovječna je biljka koje može doživjeti i do 200 godina, pa je zbog toga poznata i kao ”drvo života” – Arborvitae.

Podnosi sunčane lokacije, ali preferira polusjenu. Kako je tuja drvo plitkog korijena, osim nekoliko debljih korijena koji prodiru dublje, tuja zahtijeva dobro drenirana vlažna tla bogata humusom. Kao i svom zimzelenom drveću, potrebna mu je vlaga čitave godine kako bi mu lišće ostalo bogate zelene boje. Stoga je potrebno mlade sadnice tuje povremeno zalijevati usred sušnijih razdoblja čak i zimi. Zimi nemojte zalijevati kada su temperature ispod ništice.

Za uspješnu sadnju najbolja je kombinacija gline, pijeska i humusa. Dovoljne su dvije sadnice po metru dužine kako biste već kroz dvije godine imali neprozirnu živu ogradu. Preporuča se gnojidba u proljeće kako bi se potaknuo brži rast biljaka.

Dodatne informacije

Dostava

Na Vašoj adresi za 4-5 radna dana

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

To top